Hackaday Prize Entry: En modulär öppen källa av mottagare

Hi-Fi har inte förändrats mycket i årtionden. Okej, vi kommer att erkänna det är något av ett kontroversiellt uttalande att göra det självklart ditt hem hi-fi har förändrats oerhört genom åren. Där en gång har du haft en skivspelare och ett kassettdäck har du förmodligen en strömmande mediaspelare och en surroundljudprocessor, till exempel.

Men det är fortfarande säkert att säga att hi-fi-reproduktion inte har förändrats mycket i årtionden. Du kan fortfarande ansluta den senaste ljudkällan till en förstärkare och högtalare för årtionden sedan, och du kommer fortfarande att glädja dig i bra ljud.

Inte så, om i stället för en konventionell förstärkare köpte du en AV-mottagare med inbyggd förstärkare och bearbetning. Detta är ett snabbt rörligt hörn av konsumentelektronikvärlden, och en enhets livslängd innan dess gränssnitt och funktionalitet blir föråldrade kan ofta mätas på bara några år.

Till [Andrew Bolin] gör det lite mening. Hans tjänst har viss förtjänst, han har producerat en modulär öppen källa av processor där betoningen är på uppgradering för att hålla reda på den framtida utvecklingen snarare än att presentera en svart låda till användaren, som en dag kommer att bli värdelös genom tidens gång .

Hans design kretsar kring ett backplane som accepterar dotterkort för enskilda funktioner, och en hallon pi för att göra den beräknande tunga lyftningen. Hittills har han gjort ett bevis på koncept som tar i HDMI-ljud och utgångar S / PDIF-ljud till sin DAC, men planerna är i handen för ytterligare moduler. Vi kan se att detta kan bli navet i ett mycket hjälpsamt öppet källkods hemunderhållningssystem.

Om du gör en, kom ihåg att förbättra den med vårt eget ljudförbättrande tillbehör.

HackadayPrize2017 sponsras av:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post

Wii Nunchuck Managed Servo Bot

[stuart.mcfarlan] är tillbaka. Den här gången har han lagt till Wii Nunchuck lyckas med sin servo bot. Du kan återkalla servo bot eller serb, från några veckor sedan. Nu kan

Bäst av Dinosaur den 2014

om du inte har tittat på dinosaurgen, synd på dig. Denna gemensamma verksamhet mellan [Fran Blanche] samt vår extremt egen [Bilherd] premiär i juli såväl som det är, bara satt,

Genetisk algoritm programmerare får funktioner

[Kory] har skrivit genetiska algoritmer i några månader nu. Detta i sig är inte något unikt eller exceptionellt, förutom vad han får dessa genetiska algoritmer att göra. [Kory] har använt