White-hat botnet infekterar sedan IOT-enheter

[Symantec] Rapporters Hajime verkar vara en vit hattmask som sprider sig över Telnet i köp till skyddade IoT-enheter istället för att faktiskt göra något skadligt.

[Brian Benchoff] skrev en fantastisk kort artikel om Hajime-masken precis som berättelsen bröt när de först upptäcktes i oktober förra året. Vid den tiden såg det ut som början av en skadlig IoT Botnet ut för att orsaka några DDOS-problem. I en galen händelse verkar det nu att ormen faktiskt säkrar enheter som påverkas av en annan stor IoT Botnet, kallad Mirai, som har lanserat DDOS-attacker. Mycket nyligen har en ny mirai-variant lanserat applikationsskiktattacker eftersom det är källkod laddades upp till ett GitHub-konto och anpassat.

Hajime är en mycket mer komplex botnet än Mirai, eftersom det styrs genom peer-to-peer-förökningskommandon genom infekterade enheter, medan den senare använder hårdkodade adresser för kommandot och kontrollen av botnet. Hajime kan också kappa själv bättre, hanteringen av att dölja sig själv från att köra processer och dölja sina filer från enheten.

Författaren kan när som helst öppna ett skalskript till någon infekterad enhet i nätverket, och koden är modulär, så nya funktioner kan läggas till i flugan. Det är uppenbart från koden att en hel del utvecklingstid gick in i att utveckla denna mask.

Så vart går det hela? Hittills börjar det att se ut som en cyberbatt av goda vs onda. Eller det är ett gräskrig mellan rivaliserande cyber-mafias. svaret kommer med tiden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post

Google Hacks for Fun samt Intäkter

Vi har alla spelat med Google Hacks. Härifrån är en kort, ganska ofullständig lista över irreverant utnyttjar för vår motorn av dyrkan. Publicera din föredragna Google-hackage i kommentarerna. Jag, för

Ankers 2-pack väggladdare med dubbla USB-portar är ultra bärbar, bäst för resor, bara $ 12,79

Om du är bekant med Anker-märket och tillbehör så kommer du att vara medveten om värdet för- pengar som de tillhandahåller. Värdet görs emellertid ännu mycket bättre när du kastar

Sony släpper den officiella Jelly Bean Alpha Develop ROM för Xperia T

Tillbaka i december hade Sony Mobile avslöjat sin Android 4.1 Jelly Bean -uppdateringsrutin för en mängd Xperia -telefoner. Firmware -uppdateringen för prylar som Xperia T, Xperia TX samt Xperia V