White-hat botnet infekterar sedan IOT-enheter

[Symantec] Rapporters Hajime verkar vara en vit hattmask som sprider sig över Telnet i köp till skyddade IoT-enheter istället för att faktiskt göra något skadligt.

[Brian Benchoff] skrev en fantastisk kort artikel om Hajime-masken precis som berättelsen bröt när de först upptäcktes i oktober förra året. Vid den tiden såg det ut som början av en skadlig IoT Botnet ut för att orsaka några DDOS-problem. I en galen händelse verkar det nu att ormen faktiskt säkrar enheter som påverkas av en annan stor IoT Botnet, kallad Mirai, som har lanserat DDOS-attacker. Mycket nyligen har en ny mirai-variant lanserat applikationsskiktattacker eftersom det är källkod laddades upp till ett GitHub-konto och anpassat.

Hajime är en mycket mer komplex botnet än Mirai, eftersom det styrs genom peer-to-peer-förökningskommandon genom infekterade enheter, medan den senare använder hårdkodade adresser för kommandot och kontrollen av botnet. Hajime kan också kappa själv bättre, hanteringen av att dölja sig själv från att köra processer och dölja sina filer från enheten.

Författaren kan när som helst öppna ett skalskript till någon infekterad enhet i nätverket, och koden är modulär, så nya funktioner kan läggas till i flugan. Det är uppenbart från koden att en hel del utvecklingstid gick in i att utveckla denna mask.

Så vart går det hela? Hittills börjar det att se ut som en cyberbatt av goda vs onda. Eller det är ett gräskrig mellan rivaliserande cyber-mafias. svaret kommer med tiden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post

Skype för iPhone såväl som iPad uppdaterad: lägger till Bluetooth -headset -stöd samt bildstabilisering

Skype har idag drivit ut en uppdatering för sina framträdande iOS -appar, med både iPad såväl som iPhone -versioner som får nya versioner. Listan över tillägg är relativt kort, där

Visa alla aviseringar på Android -låsskärmen med denna snygga widget

smartphones har gjort våra liv mycket, ja, smartare, för att sätta den i ett ord. De serverar flera funktioner i våra vardagsliv, som bärbara mediaspelare, kapabla ersättare för pek-och-skjutkameror, personliga

Apples M1 MacBook Air är nu 20% rabatt samt 100% anmärkningsvärt [bara $ 799]

Om du upptäcker dig själv på marknaden för en ny Apple -bärbar dator kan du inte gå fel med att välja en helt ny M1 MacBook Luft för bara 799