Cydia lämnar in ett överklagande efter att dess antitrustdräkt mot Apple avskedades

Saurikit, företaget bakom den populära Jailbreak App Store Cydia, har idag lämnat in överklagande till den amerikanska överklagadomstolen för den nionde kretsen efter en antitrustdräkt mot Apple avskedades av den amerikanska distriktsdomaren Yvonne Gonzalez Rogers förra månaden.

Den ursprungliga dräkten lämnades in i slutet av 2020 och hävdade att Apples kontroll över installationen av appar på dess enheter var konkurrensbegränsande.

Cydia var det främsta sättet som folk kunde installera tredjepartsappar på iPhones innan App Store lanserades trots att det krävde att människor skulle jailbreakera sina iPhones och iPads.

Det var också ett sätt för människor att få funktioner som senare skulle rullas in i iOS och iPados, inklusive multitasking och widgetar. MacRumors rapporterar att Cydias kostym hävdade att det var “App Store före App Store” och att Apple har “konsekvent försökt snuffa ut alternativa appbutiker”, inklusive Cydia och andra.

Apple fortsätter att förneka att kravet på att appar ska installeras via App Store är ett problem för användare eller andra företag, men det är något som fortsätter att uppfostra huvudet. Det är också en del av pågående antitrustfrågor runt om i världen, med Apples nedskärning av App Store -inkomst som orsakar att den kommer att förbättra granskningen i domstolar från Nederländerna till Australien.

Berömt gick Apple och Epic Games till domstol över Apples snitt av Fortnite-app-inköp, något som innebär att de populära Battle Royale-spelen inte har funnits i App Store i flera år.

Du kanske också vill kolla in:

Nedladdning: iOS 16.1 Beta 4 släppt som offentlig lansering närmar sig

Hur man fixar Bad iOS 16 Batterilivslängd [Guide]

Jailbreak iOS 16.0.2 på iPhone och iPad -statusuppdatering

iOS 16 Kompatibel och stödd iPhone, iPad, iPod Touch -enheter

iOS 16 dolda funktioner: 100+ förändringar Apple berättade inte om oss om

Nedladdning: iOS 16.0.2 OTA -profilfil, IPSW Links släppt

Ladda ner iOS 16 Final IPSW -länkar och installera på iPhone 13, Pro, 12, Pro, 11, Pro, XS Max, X, XR, 8, Plus [Tutorial]

Du kan följa oss på Twitter, eller Instagram, och till och med gilla vår Facebook -sida för att hålla dig uppdaterad om alla de senaste från Microsoft, Google, Apple och webben.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post

Graduation-kappa VU-mätare

[Ricosgoo] önskade en metod för att skilja sig i sin examen. Vi tror att han lyckades med sin examensklänning VU-mätare. Efter att ha satt kretsen tillsammans i sista minuten gjorde

Internet av interaktiva katter

[Tuco] är en katt som delar utrymme för [Micah Elizabeth Scott]. Han är en stor tabby tomcat, och han är polydactyl, vilket är att säga att han har ett medfödd

En Arduino med mycket bättre taligenkänning än Siri

Lowly Arduino, en 8-bitars AVR-mikrokontroller med en ynklig mängd RAM, väldigt lite blixtlagringsutrymme, liksom effektivt inga kringutrustning för att tala om, har mycket bättre taligenkänningsförmåga än din Android eller Idevice.